Velg skole

Informasjon

Spørsmål og Svar

Spørsmål & Svar

Hvordan leier jeg bøker som privatist?
Du kan enten bestille bøker i nettbutikken, og hente på stand - eller komme direkte på stand på skolen din i vår åpningstid. Alle åpningstider blir lagt ut på nettsiden i god tid før sesongen begynner.

Hvordan bestiller jeg bøker som privatist?
Du bruker nettbutikken som en vanlig nettbutikk. Når du har betalt vil bøkene leveres ut på din skole. Vi har alle bøkene til skolen din tilgjengelig på stand, men noen ganger må vi etterbestille. Da kan det ta opp til ca 1 uke før bøkene er klare. Du må ta med legitimasjon når du skal hente bøkene. Husk at når du bestiller på nett betaler du for å leie bøkene! Du kan leie for både et halvt og et helt år.

Hvordan bestiller jeg bøker som elev på videregående?
Du bruker nettbutikken som en vanlig nettbutikk. Når du har fullført din bestilling vil du få en kontrakt på e-post Denne må underskrives av deg, og en av dine foresatte dersom du er under 18 år. Ta med underskrevet kontrakt når du kommer på skolen på utleveringsdagen. Du må ta med legitimasjon når du skal hente bøkene. Bøkene blir utlevert til deg, og du leverer dem inn igjen til Boklisten.no når skoleåret er over.

Kan jeg kjøpe bøker fra Boklisten.no?
Ja, men da må du møte opp på skolen din. Du finner tidspunkter på våre nettsider. Vi selger i utgangspunktet kun nye bøker.

MÅ jeg bestille bøker?
Nei, men hvis du bestiller sørger vi for at du får bøkene raskest mulig. Ved kø vil vi også prioritere de som har bestilt og betalt for bøkene allerede. Vi garanterer at vi har bøkene klare 1 uke etter at du har bestilt.

Hva betyr det at dere garanterer at bøkene er klare 1 uke etter at jeg har bestilt?

Det betyr at vi gjør vårt ytterste for at du skal få bøkene dine innen da. Oftest vil vi ha bøker tilgjengelig tidligere.

Sender dere bøker i posten?
For øyeblikket er det bare videregående skoler som kan få bøker av oss i posten. Alle elever og privatister må hente bøker på skolen i vår stands åpningstid.

Hvor skal jeg levere tilbake bøkene?
Vi kommer til skolen for å samle inn bøker. Du vil også ha andre muligheter til å levere og du kan sende bøkene i posten til oss. Informasjon om levering kommer på våre nettsider ca 1 måned før innleveringsfristen som er 1. juli for vårsemester og 20. desember for høstsemester.

Kan jeg beholde bøkene?
Ja, men hvis du ikke leverer bøkene innen fristen vil du få erstatningsfaktura fra oss. Denne er på bokens nypris + 10% + 90 kroner i gebyr. Dette er dyrt og anbefales ikke! Hvis du som privatist vil beholde bøkene kan du komme på stand og betale et mellomlegg på 50% av bokens nypris. Dette må gjøres før fristen, som er 1.juli for vårsemester og 20.desember for høstsemester.

Kan noen andre levere bøkene for meg?
Ja - du kan få noen andre til å levere bøkene for deg. Legg imidlertid merke til at vi kun får registrert innleveringen dersom den som leverer kan oppgi ditt navn og/eller telefonnummer - slik at vi får registrert boken på riktig person.

Kan jeg forlenge leien?
Det er mulig å forlenge leien av bøkene dine med ett semester. Dette kan du gjøre både på stand og på nett, og det koster for tiden 100 kroner per bok for privatister. Bøkene kan ikke forlenges mer enn én gang. Når du har forlenget leien av bøkene, må du levere dem innen neste frist. Hvis du allikevel ønsker å beholde bøkene etter dette, kan du kjøpe ut boken som beskrevet i forrige spørsmål, eller vente på erstatningsfaktura.

Hvor mye koster bøkene?
Leieprisene våre kan du finne i skolemenyen til venstre på nettsiden. Dersom du ønsker å kjøpe bøker koster det forlagenes listepris/nypris.

Hvordan betaler jeg?
I nettbutikken kan du bare betale med kort. Hvis du velger å ikke forhåndsbestille bøker kan du betale med både kort og kontant på skolen.

Reklamasjon og angrerett
Vi følger vanlige regler for reklamasjon, selv om dette ikke er noe krav ved utleie. Det vil si at du kan levere tilbake boken innen 14 dager fra du fikk boken utlevert og få tilbake pengene. Boken må være i samme stand som når du fikk den. Dette gjelder uansett om du kjøper boken på nett eller på skolen når vi er der.

Hva er en ødelagt bok?
Det er en bok som etter vår vurdering ikke lenger kan brukes av en elev. Hvis du ødelegger en bok må du erstatte denne. Se forøvrig leiebetingelsene når du bestiller.

Kan jeg streke i bøkene?
Ja, men husk at boken skal brukes av noen etter deg. Hvis du har streket så mye at den er ubrukelig må du erstatte boken. Bruk blyant hvis du streker svært mye i bøkene!

Må jeg sette bind på bøkene?
Nei, men vi foretrekker at du gjør det og det er mindre sjanse for at boken blir ødelagt hvis du har satt på bind. Det er derfor en forsikring for deg selv.

Hva skal jeg gjøre hvis jeg ikke er fornøyd med boken jeg fikk?
Hvis du likevel ikke vil ha en bok kan du levere tilbake denne. Se reklamasjon og angrerett. Hvis du vil bytte en bok ordner vi det oftest ved at du leverer inn en bok og får tilbake en annen. Hvis du har fått en brukt bok som du ikke er fornøyd med bytter vi alltid uten spørsmål - vi vil at du skal lykkes og da må du ha en god bok!

Hvordan får jeg bøkene mine når jeg er elev på en offentlig skole?
Du kommer med en underskrevet kontrakt og identifikasjon til skolen din på utleveringsdagen - der får du utlevert bøker.

Hva gjør jeg om jeg gikk glipp av utdeling av bøker?
Ta kontakt med kontaktelevene på din skole. Link til kontaktelevene kan du finne på www.boklisten.no


Har du andre spørsmål? Send oss en mail! Vi svarer vanligvis i løpet av én dag.